Nieuws

2021

 

Het nieuwe jaar beginnen met een nieuwe DAF XF480 en een Scania R450.

2017

Mijlpaal voor R. Vos Transporten met Scania als 200ste truck 

 

Breda – In de afgelopen decennia heeft R. Vos Transporten uit Schaijk een geleidelijke groei doorgemaakt. In 1996 werd de 50ste truck in het wagenpark opgenomen en  onlangs passeerde nummer 200 de poort van het bedrijf. Niet toevallig dat het in beide gevallen om een Scania ging. Gerbert Vos: “Wij voeren een meermerkenbeleid,  maar we kunnen toch stellen dat Scania een streepje vóór heeft.”

Truck nummer 200 – een Scania R450 Streamline – werd afgeleverd door Scania Veghel.

De vijftigste truck werd destijds een 143 Torpedo met 420 pk. Dit voertuig rijdt nog steeds in het wagenpark van het Noord-Brabantse bedrijf en vormt daarin een rijdend  visitekaartje. De nieuwste Scania’s zijn Streamlines uitgerust met de zeer zuinige 13 liter 450 en 410 pk SCR-only motoren. Deze motoren hebben een ijzersterke reputatie als zeer zuinige krachtbronnen en dragen ook bij R. Vos Transporten bij aan lage brandstofkosten.

Gerbert Vos: “Ons bedrijf koerst op een geleidelijke groei waarbij kwaliteit voorop staat. Bij Scania begrijpt men ons hierin volledig.”

Naast de betrouwbaarheid en het lage verbruik, speelt dan ook de goede relatie met de dealer in Veghel een belangrijke rol in deze keuze.

 

 

R. Vos Transporten is een middelgrote onderneming en beschikt, samen met Botrans Bulk, over een modern wagenpark met meer dan 50 trekkende eenheden. Het familiebedrijf werd in de zestiger jaren gestart door Richard Vos; vader van de huidige directeur Gerbert Vos. Inmiddels staat de derde generatie in de startblokken. Rick Vos gaat voor continuïteit zorgen in de toekomstvisie van beide bedrijven.

R. Vos Transporten en  Botrans Bulk zijn gespecialiseerd in (inter)nationale bulktransporten, voornamelijk gericht op de mengvoederindustrie. Maar ook andere  voorkomende (bulk)transporten zijn door het gevarieerde wagenpark ‘no problem’. Beide bedrijven zijn zowel GMP als ISO gecertificeerd.

 

2016

Ook voor 2016 staan weer vervangingsinvesteringen op het programma zodat ons wagenpark vrijwel geheel uit Euro 5 en 6 trucks zal bestaan.

 

2015

Nieuwe Euro 6 voertuigen

In 2015 zijn 14 trucks vervangen door nieuwe voertuigen die aan de Euro 6 norm voldoen. Grootste order boekte DAF met 11 trucks. Hiermee heeft R. Vos Transporten weer een stap gemaakt in duurzaam ondernemen.