Wagenpark

            

Bulkwagens

Wij beschikken over 2-assig gestuurde opleggers met een laadvermogen van 24-ton met 8 compartimenten, 3-assig gestuurde opleggers met een laadvermogen 28-32 ton met maximaal 11 compartimenten. Tevens beschikken wij over hoge druk silo wagens met een inhoud van 61 en 63 kubieke meter, een ADR oplegger met 7 gescheiden compartimenten en wij beschikken over meerder blaaskippers.

          

Zuigwagens

Daarnaast beschikken we over 24 ton bulkauto’s, die speciaal zijn ingericht met een zuiginstallatie om naast de normale bulkwerkzaamheden te kunnen zuigen. Met deze auto’s kunnen droge bulkgoederen weer worden retour gezogen in de auto en hierna weer via de normale weg worden gelost. Producten worden dan ook weer in verschillende compartimenten gezogen. Deze auto’s zijn uitermate geschikt om bij calamiteiten te worden ingezet. Zonder dat er product door contaminatie verloren gaat. Denk daarbij aan producten wisselen van silo bij de klant, retour halen van producten bij de klant en de inzet bij bijvoorbeeld een ongeval.

      

 

Kipper transport

Ten behoeve van los gestort bulkvervoer met een wat algemener karakter, beschikken we over bulkkippers met een inhoud van 54 m3 en een laadvermogen tot ca. 32 ton, onder te verdelen in 2 tot 3 laadcompartimenten. Om flexibeler te kunnen werken zijn alle kippers voorzien van een sluis waardoor ze, evenals de lage druk bulkopleggers via een losslang rechtstreeks in een silo kunnen lossen. Zo worden de voordelen van een kipper gecombineerd met de mogelijkheden van een lage druk bulkauto.

                    

Huif en kastenopleggers
Op het gebied van transport van algemene goederen heeft R. Vos Transporten bv een aantal moderne 3-assige schuifzeilen opleggers. Deze opleggers zijn voorzien van een schuifkap constructie waardoor een grote flexibiliteit ten aanzien van de te transporteren goederen ontstaat. Naast normale ladingen met palletgoederen kunnen op deze manier even gemakkelijk en snel ladingen met grote lengte via de bovenzijde (kraanbelading) worden beladen. Deze opleggers worden door ons voornamelijk ingezet op transport van en naar Duitsland.